Verkocht

Vierluik Melle-Rense-Jesse-Tieme

In het diepste geheim werken aan een prachtig cadeau voor een moeder van vier zonen ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Hoe leuk en spannend is dat!

Ruim een maand voor de verjaardag kwam de vader/opdrachtgever bij me met twee foto’s van de vier jongens. Of ik een aquarel op groot doek kon maken van zijn jongens. O ja, en we hebben ook wat met een klavertje vier, je snapt wel waarom…

In overleg met de opdrachtgever besloten we tot vier losse 3D doeken van elk 60x60cm, gevat in een speciale lijst van plm. 128x128cm. Dus aan de slag!

Gerrit Hoogebeen, alias De Inlijsteraar, maakte voor mij de speciale baklijst; later heb ik deze zelf nog geverfd en afgelakt. Aquarellen doe je normaal gesproken op papier en daarna gaat het achter glas. Maar het kan dus ook op doek. Eerst gronden met ‘watercolour ground’ en daarna in lagen aquarelleren (van licht naar donker): oker, karmijnrood, ultramarijnblauw en tot slot nog de donkere en lichte partijen aanzetten en hier en daar wat correcties aanbrengen. Tussen het werken aan de portretten door mijn ‘handtekening’ aangebracht in de achtergrond waarin in elk doek een klaverblad is uitgespaard. Eenmaal ingelijst levert dat dus het complete ‘klavertje vier’ op.

Een schilderij gaat niet achter glas dus – na een akkoord van de opdrachtgever – heb ik een (watercolour-)vernislaag aangebracht ter bescherming. En dan nog inlijsten. Voor het monteren in de lijst heb ik rond de eettafel gelopen met spiesjes en viltjes om de doeken op zijn plek te houden tijdens het boren en schroeven (daarbij lag ik zelf op de vloer).

Kortom; het was even zweten, maar dan heb je ook wat: vier portretten in aquarel op doek in een speciale baklijst!
En… de moeder – inmiddels 40 geworden – is gelukkig ook erg blij met het resultaat!

Afmeting

Jaar

Materiaal

Lijstwerk

Serie

Limited editions

Optie nemen op Vierluik Melle-Rense-Jesse-Tieme