Even voorstellen:

Marcel Straver

(alias Straverf)

Ik schilder mijn eigen gekleurde wereld, mijn interpretatie van wat ik waarneem. Dat doe ik in mijn kenmerkende stijl met korte kwaststreken. Soms blijf ik daarbij wat dichter bij de werkelijkheid en soms abstraheer ik meer. De onderwerpen blijven meestal herkenbaar en zijn altijd met liefde voor detail en structuur uitgewerkt. Ik werk autonoom én in opdracht.

“Natuur is overal, ook tussen de tegels van je terras...”

Prijzen

  • Royal Talens wedstrijd portretschilderen 2020 – winnaar
  • Groene Hart Kunstprijs 2015 – 5e prijs vakjury
  • Competitie Classic Art Atelier / Hanneke Naterop – 4e prijs
  • Kunstetikettenwedstrijd 2014 – winnaar
  • Groene Hart Kunstprijs 2013 – 3e prijs vakjury, 6e publieksprijs, 11e online publieksprijs

Lid van

  • BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars)
  • NABK (Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars)

BIografie

Van jongs af aan ben ik al creatief actief en in 2010 begon ik met schilderen. Daarnaast ben ik al ruim 30 jaar zelfstandig grafisch ontwerper. Mijn opleiding heb ik genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Ik werk zowel autonoom alsook in opdracht. In dat laatste geval maken we eerst een afspraak om de wensen door te spreken, na goedkeuring op een eerste schets ga ik aan de slag om een uniek schilderwerk naar wens te maken. Daarbij vraag ik uiteraard de nodige artistieke vrijheid en toon tegelijkertijd dezelfde professionele benadering als bij mijn ontwerpwerk.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om mij heen schilder ik mijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad of fluitenkruid, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol wilde bloemen of papaver. Als ik er langsloop of -fiets maak ik een simpel kiekje. In mijn atelier werk ik het, soms pas maanden later, uit in mijn eigen stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal in acryl, omdat dit het beste bij mijn manier van schilderen past, maar soms ook in olie of in aquarel. Met dit ‘grof pointilleren’ maak ik een impressie van wat ik waarnam. Ik probeer het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek kom ik zo tot het resultaat dat ik hebben wil. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: mijn gekleurde wereld!