Informatie over mijn

Limited Edition Art Prints

Limited Edition Art Prints, oftewel giclées, zijn een aantrekkelijk alternatief voor het vaak grotere originele schilderij. Deze museumkwaliteit art prints zijn gelimiteerd in oplage (bij mij meestal 25 exemplaren) en worden door mij persoonlijk genummerd en gesigneerd. Unieke exemplaren dus. Elke print wordt dan ook geleverd met een echtheidscertificaat.

“Een giclée is ongeëvenaard in kwaliteit en kleur- en lichtechtheid. Dat verdient een certificaat.”

Een origineel onder de camera bij Studio Buitenhof
De giclées rollen langzaam uit de printer

Een goede giclée begint met goed digitaliseren

Je kan nog zo’n hoge kwaliteit papier en printer hebben, als het origineel slecht gedigitaliseerd is zul je nooit een écht hoge kwaliteit halen. Daarom worden mijn originele schilderijen steevast gedigitaliseerd door Studio Buitenhof in Den Haag. De schilderijen worden gedigitaliseerd in een vaste opstelling met een professionele Hasselblad camera aan het plafond. Grote schilderijen worden in delen opgenomen waarna de delen softwarematig aan elkaar worden gemonteerd en waar nodig gecorrigeerd. Absolute controle over belichting, kleur, contrast, scherpte, etc. zijn cruciaal voor het hoogst haalbare eindresultaat. Studio Buitenhof doet dit niet alleen voor kunstenaars maar ook voor musea. Het resultaat van het digitaliseren is een zeer groot digitaal bestand waarvan in principe een afdruk in dezelfde grootte als het origineel geprint zou kunnen worden. Haarscherp!

Een giclée: niet zomaar een print

Het printen van mijn giclées gebeurt ook bij Studio Buitenhof. Omdat zij ook het origineel gedigitaliseerd hebben weten ze precies hoe opname en print op elkaar afgestemd moeten worden. Er wordt geprint op zware kwaliteit zuurvrij Hahnemühle papier in bijzonder lichtechte inkten. En bekijk maar eens een gewone print, dan zie je met (soms zelfs zonder) een loep al snel het regelmatige patroon van de rasterpuntjes van de 4 printgangen: cyaan, magenta, yellow en black. Maar niet bij een goede giclée print. Bij een giclée wordt namelijk geen raster gebruikt maar worden de kleuren in piepkleine druppeltjes inkt verneveld op het papier. Haarscherp en (omdat er geen regelmatig raster gebruikt wordt) zonder moiré.

Om in te lijsten

De limited edition giclée prints uit de webshop worden in principe geleverd exclusief passe partout en lijst. U kunt er dus voor kiezen om het inlijsten zelf te (laten) verzorgen. Uiteraard wel genummerd, gesigneerd, veilig verpakt én voorzien van een echtheidscertificaat.

Wil je liever een compleet ingelijste giclée afgeleverd hebben. Laat mij dan ook het inlijsten verzorgen. Vraag me naar de mogelijkheden (hieronder enkele voorbeelden).

Enkele voorbeelden