Informatie over mijn

Limited Edition Art Prints

Limited Edition Art Prints, oftewel giclées, kunnen een aantrekkelijk alternatief zijn voor het originele schilderij want die is misschien al verkocht. De museumkwaliteit art prints zijn gelimiteerd in oplage (maximaal 25 exemplaren) en worden door mij persoonlijk genummerd en gesigneerd. Unieke exemplaren dus. Elke print wordt dan ook geleverd met een echtheidscertificaat.

“Een giclée is ongeëvenaard in kwaliteit en kleur- en lichtechtheid. Dat verdient een certificaat.”

Een origineel onder de camera in de fotostudio
De giclées rollen langzaam uit de printer

Een goede giclée begint met goed digitaliseren

Je kan nog zo’n hoge kwaliteit papier en printer hebben, als het origineel slecht gedigitaliseerd is zul je nooit een écht hoge kwaliteit halen. Daarom worden mijn originele schilderijen gedigitaliseerd door een professionele fotostudio. Absolute controle over belichting, kleur, contrast, scherpte, etc. zijn cruciaal voor de hoogst haalbare kwaliteit. Het resultaat van het digitaliseren is een zeer groot digitaal bestand waarvan in principe een afdruk in dezelfde grootte als het origineel geprint zou kunnen worden. Haarscherp!

Een giclée: niet zomaar een print

Het printen van mijn giclées gebeurt bij dezelfde studio. Omdat zij ook het origineel gedigitaliseerd hebben weten ze precies hoe opname en print op elkaar afgestemd moeten worden. Er wordt geprint op een zware kwaliteit zuurvrij Hahnemühle papier in bijzonder lichtechte inkten. Bekijk maar eens een gewoon printje, dan zie je met of zonder loep al snel het regelmatige patroon van de rasterpuntjes van de 4 printgangen: cyaan, magenta, geel en zwart. Zo niet bij een goede gicléeprint. Bij een giclée wordt namelijk geen raster gebruikt maar worden de kleuren in piepkleine druppeltjes inkt verneveld op het papier. Haarscherp en – omdat er geen regelmatig raster gebruikt wordt – zonder moiré.

Om in te lijsten

De limited edition giclée prints uit de webshop worden naar keuze geleverd inclusief of exclusief passe-partout en lijst. De gicléeprints zijn leverbaar in drie verschillende maten, evenals de bijbehorende lijsten. Bij de lijsten kunt u kiezen tussen een zwart ingewassen of natuur eiken uitvoering. Wat u ook kiest; elke giclée wordt door mij genummerd, gesigneerd en voorzien van een echtheidscertificaat. En veilig verpakt en verzonden natuurlijk.

Enkele voorbeelden