Informatie over mijn

Limited Edition Art Prints

Limited Edition Art Prints, oftewel giclées, zijn een aantrekkelijk alternatief voor het vaak grotere originele schilderij. Deze museumkwaliteit art prints zijn gelimiteerd in oplage (bij mij meestal 25 exemplaren) en worden door mij persoonlijk genummerd en gesigneerd. Unieke exemplaren dus. Elke print wordt dan ook geleverd met echtheidscertificaat.

“Een giclée is ongeëvenaard in kwaliteit en kleur- en lichtechtheid. Dat verdient een certificaat.”

Een origineel onder de camera bij Studio Buitenhof
De giclées rollen langzaam uit de printer

Een goede giclée begint met goed digitaliseren

Je kan nog zo’n hoge kwaliteit papier en printer hebben, als het origineel slecht gedigitaliseerd is zul je nooit een écht hoge kwaliteit halen. Daarom worden mijn originele schilderijen steevast gedigitaliseerd door Studio Buitenhof in Den Haag. De schilderijen worden gedigitaliseerd in een vaste opstelling met een professionele Hasselblad camera aan het plafond. Grote schilderijen worden in delen opgenomen waarna de delen softwarematig aan elkaar worden gemonteerd en waar nodig gecorrigeerd. Absolute controle over belichting, kleur, contrast, scherpte, etc. zijn cruciaal voor het hoogste haalbare eindresultaat. Studio Buitenhof doet dit niet alleen voor kunstenaars maar ook voor musea. Het resultaat van het digitaliseren is een zeer groot digitaal bestand waarvan in principe een afdruk in dezelfde grootte als het origineel geprint zou kunnen worden. Haarscherp!

Een giclée: niet zomaar een print

Het printen van mijn giclées gebeurt ook bij Studio Buitenhof. Omdat zij ook het origineel ook gedigitaliseerd hebben weten ze precies hoe opname en print op elkaar afgestemd moeten worden. Er wordt geprint op zware kwaliteit zuurvrij Hahnemühle papier in bijzonder lichtechte inkten. En bekijk maar eens een gewone print, dan zie je met een loep (soms zelfs zonder loep) al snel het regelmatige patroon van de rasterpuntjes van de 4 printgangen: cyaan, magenta, yellow, black. Niet bij een goede giclée. Bij een giclée wordt geen raster gebruikt maar worden de kleuren in piepkleine druppeltjes inkt verneveld op het papier. Haarscherp en (omdat er geen regelmatig raster gebruikt wordt) zonder kans op moiré.

Om in te lijsten

kunstwerk afgeleverd, klaar om aan de muur te hangen. U kunt er ook voor kiezen om het inlijsten zelf te (laten) verzorgen; in dat geval ontvangt u alleen de print. Uiteraard wel genummerd, gesigneerd en voorzien van een echtheidscertificaat én veilig verpakt!

Ook een giclée van één van mijn originele schilderijen?
Vraag me naar de mogelijkheden en prijzen! Of kijk in mijn Webshop.

Enkele voorbeelden