Aquarel ‘Uithoorn aan de Amstel’ bij Gerard Keune Meubelen

De gemeente Uithoorn viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan heb ik een grote aquarel gemaakt van ‘Uithoorn aan de Amstel’.

Ingelijst meet de grote aquarel maar liefst 74 x 160 cm! De aquarel toont het zicht op Uithoorn ter hoogte van de Schans, met het Rechthuis en de Irenebrug. De aquarel is geïnspireerd op een oude aquarel van Jan de Beyer uit 1740 waarop het oude Rechthuis en de oude (ophaal)brug te zien is. Die brug lag, vanaf Amstelhoek gezien, een stuk meer naar links, namelijk op de plek waar nu het cortenstalen monument staat, rechts naar het huidige Rechthuis.

Prijskaartje van ‘200 jaar terug’
Deze grote aquarel is vanaf heden te zien en te koop bij Gerard Keune Meubelen aan de Schans in Uithoorn. De prijs is – niet toevallig – € 1.820,– inclusief lijst; een bedrag dat verwijst naar het jaartal waarop de kernen Uithoorn, De Kwakel en Thamen samen de huidige gemeente Uithoorn gingen vormen.

   

Art prints in beperkte oplage
Voor wie het origineel te groot of te begrotelijk is zijn er ook minder grote giclées (oftewel limited edition art prints) van de aquarel verkrijgbaar bij Gerard Keune. Er kan gekozen worden tussen twee maten (11 x 33 cm en 22 x 66 cm). Beide formaten zijn er in een maximale oplage van 25 exemplaren en elke print wordt genummerd en gesigneerd en geleverd met een echtheidscertificaat. Er kan ook gekozen worden voor alleen de print of inclusief inlijsting naar wens (evenals de inlijsting van het origineel vakkundig verzorgd door De Inlijsteraar uit De Kwakel).

    

Art cards met envelop
Bij Gerard Keune Meubelen zijn ook mooie art cards inclusief kraft-envelop te koop. De dubbele kaart toont aan de voorzijde een afbeelding van de aquarel en op de achterzijde een korte uitleg en een kleine afbeelding van de oude aquarel van Jan de Beyer uit 1740. De dubbele kaarten van het formaat 10,5 x 21 cm kosten à € 1,50 per stuk, inclusief envelop.

Gerard Keune Meubelen is gevestigd aan de Schans 7-11 in Uithoorn!